Izvor: RTS, 23.Jan.2023, 12:29

Tamara Vučić otvorila srpski kutak u Narodnoj biblioteci Irana

Supruga predsednika Srbije Tamara Vučić svečano je otvorila srpski kutak u Narodnoj biblioteci i arhivu Islamske Republike Iran sa direktorom biblioteke Ali Rezom Moktarpurom.
Tom prilikom, postojeći fond knjiga o srpskoj istoriji i kulturi upotpunjen je sa još 30 naslova.
"Srpski kutak samo je prozor u bogatu i raznovrsnu kulturu i istoriju moje zemlje i mog naroda, ali je često samo reč dovoljna da inspiriše i motiviše da tražite dalje i >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << učite više. Upoznavanje različitih kultura je put ka razumevanju u ljubavi", rekla je Tamara Vučić.
Kako je saopšteno, supruga predsednika je istakla važnost biblioteka u procesu obrazovanja.
"Mir i sigurnost stanuju u bibliotekama, tim hramovima znanja i ličnog razvoja", navela je Tamara Vučić.
Supruga predsednika Srbije boravi u Iranu, gde je, na poziv prve dame Irana Džamile Sadat Alam Elhadi, imala priliku da učestvuje na prvom Međunarodnom kongresu uticajnih žena, ali i da se sastane sa predsednikom Irana Ebrahimom Raisijem.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Tamara Vučić otvorila srpski kutak u Narodnoj biblioteci Irana

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Jan.2023

Supruga predsednika Srbije Tamara Vučić svečano je otvorila srpski kutak u Narodnoj biblioteci i arhivu Islamske Republike Iran zajedno sa direktorom biblioteke Ali Rezom Moktarpurom...Tom prilikom, postojeći fond knjiga o srpskoj istoriji i kulturi upotpunjen je sa još 30 naslova..."Srpski kutak...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.