Izvor: Piplmetar.rs, 02.Dec.2023, 03:32

Tamara Aleksić: Predstava „Nana“ je surova, ali i poetična i bajkovita




Aleksić je rekla da je roman „Nana“ Emila Zole „neverovatan, ima toliko slojeva i priča“, kao priča o glumici koju društvo koristi, a zapravo ona je pokušavala da zaigra njihovu igru

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić


Gošća nove epizode video serijala Tanjug Reflektor bila je glumica Tamara Aleksić koja je govorila o svojoj ulozi u obnovljenoj predstavi „Nana“, >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << koja će imati reprize u „Madlenianumu“ 13. decembra i 11. januara.
Aleksić je rekla da je roman „Nana“ Emila Zole „neverovatan, ima toliko slojeva i priča“, kao priča o glumici koju društvo koristi, a zapravo ona je pokušavala da zaigra njihovu igru.
„To je priča o ženi koja avanzuje, više nije ni glumica ni samo žena, ni smaohrana majka, ni prostitutka, nego je ona sve. Pokorila je celo društvo svojim izgledom, a da niko nije gledao sadržaj, šta se nalazi unutar nje“, navela je glumica.
Prema njenim rečima, Nana je a priori „kotirana kao neko ko je zao, pokvaren, srž svega što je pogrešno u društvu“, a zapravo jedina nije ništa lagala.
Aleksić je napomenula da je u obnovljenoj predstavi dosta menjano rediteljski, dramturški i u glumačkoj podeli, u kojoj su Andrijana Đorđević, Nikola Rakočević, Bogdan Boganović, Rade Ćosić, Nebojšu Kundačinu, Vanju Milačić i drugi.
Predstava je i dalje je surova, na momente teška, ali je estetski lepa i poetična i bajkovita, kako to samo rediteljka ivana Vujić može zamisliti, i preduhovita na momente, dodala je glumica.
Aleksić je rekla da u karijeri ima više odbijenih nego prihvaćenih uloga i da je „dobra stvar kad si u dosluhu sa sobom da znaš šata su posledice, a stojiš iza svog stava“.
„Postoje neki kompromisi na koje ne pristajem, uloge koje mi nisu izazovne ili im možda ja nisam dorasla, jer sam uvek u preispitivanju“, rekla je Aleksić.
Prema njenim rečima, glumac ne može napredovati ako je uvek suveren i samouveren.
„Prvobitno me Vujić zvala za ‘Nanu’, kao što me sad zvala treba da radim ‘Staklenu menažeriju’. Prvo pitanje mi je bilo: ‘Da li ste sigurni da ja to mogu?’ Ispostavilo se da mogu, da tu ženu razumem i da sam je poprilično zavolela“, navela je glumica.
Pored toga što počinje rad na „Staklenoj menažeriji“, Aleksić igra u „Dolče viti“ u „Madlenijanumu“, kao i „Velikom Getsbiju“, „Da krenemo ispočetka“ i „Godišnjici“.
Prema njenim rečima, „Godišnjica“ u režiji Petra Jovanovića je „divna komedija, ne samo pitka i duhovita nego sa lepom gorčinicom na kraju“.
Aleksić je završila snimanje novog filma Ivice Vidanovića „Vasilija prekrasna“, koji se očekuje sledeće godine, a za nju je bio „jedno od lepših iskustava“.
(Telegraf.rs/Tanjug)


Opširnije
Izvor: Telegraf.rs

Nastavak na Piplmetar.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.