Talibani ubili vođu Islamske države koji stoji iza bombardovanja aerodroma u Kabulu

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 26.Apr.2023, 08:47

Talibani ubili vođu 'Islamske države' koji stoji iza bombardovanja aerodroma u Kabulu

Talibani koji su na vlasti u Avganistanu ubili su jednog od lidera takozvane "Islamske države" za kog se misli da je planirao razorni bombaški napad na aerodrom u Kabulu 2021. godine, saopštili su američki zvaničnici. U bombardovanju u avgustu 2021. poginulo je 170 civila i 13 američkih vojnika dok su ljudi pokušavali da pobegnu iz zemlje kad su talibani preuzeli kontrolu. Pripdanik "Islamske države" ubijen je pre nekoliko nedelja, ali je trebalo vremena da se potvrdi...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Talibani ubili vođu Islamske države odgovornog za napad na aerodrom u Kabulu

Izvor: NoviMagazin.rs, 26.Apr.2023

Talibani koji su na vlasti u Avganistanu ubili su jednog od lidera ekstremističke oružane grupe Islamska država za kog se misli da je odgovoran za bombaški napad na aerodrom u Kabulu 2021. godine, saopštili su američki zvaničnici.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.