Talibani ubili 21 kidnapovanog pakistanskog vojnika

Izvor: Blic, 29.Dec.2012, 23:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Talibani ubili 21 kidnapovanog pakistanskog vojnika

Talibani su ubili 21 pakistanskog vojnika, koji su oteti pre tri dana na severozapadu Pakistana, saopštili su danas pakistanski zvaničnici.

"Pronašli smo 21 telo izrešetano mecima pripadnika bezbednosnih snaga u jednoj nenaseljenoj oblasti", izjavio je agenciji AFP zvaničnik lokalne vlade Navid Akbar.

Akbar je dodao da je jedan vojnik preživeo, ali je ranjen, kao i da je još jedan uspeo da pobegne.

Oko 200 teško naoružanih ekstremista uletelo je pre >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << zore u četvrtak u dva kampa nedaleko od Pešavara i tom prilikom su oteli 21 vojnika.

Njihova tela su pronađena na oko četiri kilometra od kampova.

Prema rečima drugog zvaničnika vlade, Gul Šehzad je rekao da su vlasti nešto pre ponoći po lokalnom vremenu dobile informacije da su na oko četiri kilometra od kampova neka tela.

"Pre nego što su ubijeni, vojnicima su vezali ruke konopcem", kazao je Šehzad, dodajući da su talibani preuzeli odgovornost za otmicu.

Povezane vesti: Dan uoči povlačenja američkih snaga u napadima u Iraku ubijeno najmanje 48 ljudi Iz zasede ubijeno osam jemenskih vojnika Talibani se povukli sa severozapada Pakistana Pakistanska vojska ubila 18 talibana Taliban ubio 11 avganistanskih policajaca

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Talibani ubili pakistanske vojnike

Izvor: B92, 29.Dec.2012

Pešivar -- Talibani su ubili 21 pakistanskog vojnika, koji su oteti pre tri dana na severozapadu Pakistana, saopštili su pakistanski zvaničnici..."Pronašli smo 21 telo izrešetano mecima pripadnika bezbednosnih snaga u jednoj nenaseljenoj oblasti", izjavio je agenciji AFP zvaničnik lokalne vlade...

Nastavak na B92...

Talibani ubili 21 pakistanskog vojnika

Izvor: RTS, 30.Dec.2012, 00:47

Kidnapovani pakistanski vojnici pronađeni mrtvi. Izrešetana tela 21 vojnika pronađena na oko četiri kilometra od kampova iz kojih su oteti. Talibani preuzeli odgovornost. ..Talibani su ubili 21 pakistanskog vojnika, koji su oteti pre tri dana na severozapadu Pakistana, saopštili su pakistanski zvaničnici..."Pronašli...

Nastavak na RTS...

Talibani ubili pakistanske vojnike

Izvor: OkRadio.rs, 30.Dec.2012

Talibani su ubili 21 pakistanskog vojnika, koji su oteti pre tri dana na severozapadu Pakistana, saopštili su pakistanski zvaničnici. "Pronašli smo 21 telo izrešetano mecima pripadnika bezbednosnih snaga u jednoj nenaseljenoj oblasti", izjavio je agenciji AFP zvaničnik lokalne vlade Navid Akbar. Akbar...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.