Talibani pucnjima rasterali protest žena

Izvor: B92, 13.Avg.2022, 15:20

Talibani pucnjima rasterali protest žena

Kabul -- Talibani su danas pucnjima u vazduh rasturili protest oko 40 žena, koje su se okupile u glavnom gradu Avganistana tražeći svoja prava, javlja BBC.

Talibanski borci su im usput i zaplenili mobilne telefone, zaustavljajući jedan od retkih ženskih protesta u prethodnih nekoliko meseci.

Žene su uzvikujući tražile "hleb, posao i slobodu", noseći transparent na kojem je pisalo "15. avgust je crni dan", aludirajući na dan kada su talibani osvojili Kabul 2021. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << godine. Neki novinari koji su pratili marš žena su navodno pretučeni. Otkako su došli talibani na vlast, prava žena su drastično ograničena, podseća britanski javni servis.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Talibani pucnjima u vazduh rastjerali protest žena

Izvor: Nezavisne Novine, 13.Avg.2022

KABUL - Talibani su danas pucnjima u vazduh rasturili protest oko 40 žena, koje su se okupile u glavnom gradu Avganistana tražeći svoja prava, javlja BBC.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.