Talibani najavili ofanzivu

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 12.Apr.2016, 08:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Talibani najavili ofanzivu

Afganistanski talibani objavili su jutros početak svoje "proljetne ofanzive" koju su nazvali "Operacija Omari" u znak osnivača tog pokreta Mule Omara.

Oni su u saopštenju upozorili da će "izvesti napade velikih razmera na neprijateljske položaje širom zemlje".

Talibani najavljuju "dugu i krvavu" ofanzivu za ovu godinu i navode da je vođenje džihada protiv američkih napadača "sveta obaveza".

Ofanziva počinje u trenutku kada vlada u Kabulu pokušava da vrati >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << pobunjenike za pregovarački sto kako bi se stavila tačka na njihov dugotrajni sukob.

Sukob avanistanskih vlasti sa talibanima ušao je u svoju 15. godinu, sa više od 11.000 civila ubijenih tokom 2015. godine.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.