Talibani javno obesili tela četvorice muškaraca: Neka se više niko ne usudi počiniti takav zločin VIDEO

Izvor: B92, 25.Sep.2021, 21:43

Talibani javno obesili tela četvorice muškaraca: "Neka se više niko ne usudi počiniti takav zločin" VIDEO

Talibani su na javnim trgovima obesili tela četvorice muškaraca, tvrdeći da je reč o otmičarima iz različitih delova grada Herata na zapadu Avganistana.

Talibanski zamenik guvernera pokrajine Mavlavi Šir Ahmad Amar rekao je da su muškarci ubijeni u direktnim sukobima s talibanskim borcima nakon što su oteli trgovca i njegova sina koji su kasnije spašeni.

"Njihova tela su obešena na gradskim trgovima kao primer ostalim otmičarima. Obešeni su da se više niko >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ne bi usudio da počini takav zločin", kazao je Amar.

U videu objavljenom na društvenim mrežama vidi se krvlju natopljeno telo jednog muškarca u lancima koje je obešeno o dizalicu na glavnom trgu grada Herata.

U videozapisu se vide i stanovnici koji svojim mobilnim telefonima snimaju krvavu scenu.

U vreme vladavine talibanskog režima krajem devedesetih, ta ekstremistička grupa je bila poznata po tome što je zločine kažnjavala javnim bičevanjima, kamenovanjem ljudi do smrti i amputiranjem udova.

Grupa je prošlog meseca ponovo preuzela vlast u Avganistanu.

Od tada stanovnici Avganistana i vlade zemalja sveta prate hoće li militantni islamisti ovaj put vladati umerenije, iako je zasad malo naznaka o tome.

Upozorenje: Video zapis u nastavku teksta je uznemirujućeg sadržaja

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.