Talibani imaju NOVOG LIDERA: Posle pogibije Fazlule, na njegovom mestu Nur Vali Mehsud

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Jun.2018, 19:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Talibani imaju NOVOG LIDERA: Posle pogibije Fazlule, na njegovom mestu Nur Vali Mehsud

Fazlula je ubijen 15. juna u istočnoj avganistanskoj provinciji Kunar, koja se graniči sa Pakistanom

Pakistanski talibani su danas za svog novog lidera postavili muftiju Nura Vali Mehsuda, nedelju dana posle pogibije dosadašnjeg vođe Mule Fazlule, ubijenog u vazdušnim udarima američkih snaga u Avganistanu, saopštili su talibani.

Pročitajte i:

, podsetila je agencija Rojters.

Portparol talibana Muhamed Horasani naveo je u saopštenju >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da je to stvar ponosa da su svi prethodni lideri umrli kao mučenici.

Britanska agencija navela je da je portparol mislio na dvojicu Fazlulinih prethodnika koji su, takođe, poginuli u napadima bespilotnim letelicama.

To je prvi put da su talibani javno priznali da je Fazlula mrtav.

Mehsud je u februaru postao Fazlulin zamenik, nakon što je Halid Mehsud koji se nalazio na toj dužnosti poginuo u avganistanskoj provinciji Paktika.

Pakistanski talibani se nasiljem zalažu za striktnu primenu islamskih pravila i većina njihovih boraca je pobegla u Avganistan.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.