Izvor: Blic, 24.Nov.2009, 20:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Taksisti ne odustaju od najavljene protestne vožnje

Protest beogradskih taksista, najavljen za 1. decembar, neće biti odložen sve dok ministar trgovine i usluga Slobodan Milosavljevića ne uvaži zahtev za odlaganje uvođenja fiskalnih kasa do 2011. godine, rekao je danas Tanjugu predsednik "Beotaksija" Milivoje Armuš.

On je kazao da je na jučerašnjem sastanku sa taksistima gradonačelnik Beograda Dragan Đilas pokazao dobru nameru za rešavanje njihovih problema.

Taksisti smatraju, rekao je Armuš, da tender "Jat >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ervejza" za uvođenje besplatnog prevoza na relaciji aerodrom-grad i obrnuto nije u skladu sa zakonom i da ga treba stopirati.

Pomoćnik direktora Direkcije za javni prevoz Aleksandar Đukić rekao je Tanjugu da će se grad založiti za rešavanje zahteva taksista koje su u njegovoj nadležnosti, ali da grad nije nadležan za uvođenje fiskalnih kasa.

Uvođenje fiskalnih kasa propisala su ministarstva finansija i trgovine i usluga, s kojima će taksisti morati da se dogovore, rekao je Đukić i ocenio da će kase morati da se nađu u svakom taksi-vozilu.

On je ukazao da je obaveza taksista da moraju imati automobile sa euro-3 i euro-4 motorima odložena do početka 2011. godine.

Gradonačelnik je obećao da će tražiti od Uprave iznalaženje mogućnosti da grad određuje tarifu taksi-usluge, kazao je Đukić i naveo da bi grad mogao odrediti jedinstvenu cenu, a taksi-udruženja bi odlučivala o eventualnim popustima.

Đukić je rekao da taksisti traže od inspekcije da njihove nelegalne kolege ukloni sa ulica, i naveo da je za godinu kontrolisano 5.000 taksi-vozila, od kojih je 617 nelegalnih, a da je oduzeto 40 vozila. On je obećao, takođe, da grad neće više izdavati dozvole novim taksistima.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.