Takmičenja u ispijanju alkohola - kontraproduktivna

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Avg.2011, 15:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Takmičenja u ispijanju alkohola - kontraproduktivna

BEOGRAD -

Direktorka Specijalne bolnica za bolesti zavisnosti Jasna Daragan Saveljić rekla je danas da je kontraproduktivno i neprihvatljivo organizovati takmičenja u ispijanju alkohola.

"Lično mislim da to uopste nije zabavno. Takva takmičenja su kontraproduktivna i neprihvatljiva", kazala je Daragan Saveljićeva agenciji Beta.

Ona je istakla da se time daje loš primer mladima.

U Blacu u okviru manifestacije "Dani šljive" juče je dodeljena prva >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << nagrada od 10.000 dinara za najviše popijenog alkohola. Pobedio je Bojan Krpić (31) iz sela Stubl, a alkotestom je utvrđeno da je imao 3,9 promila alkohola u krvi.

Stručni žiri sastavljen od trojice saobraćajnih policajaca i dvojice članova organizacionog odbora manifestacije ocenili su da je Krpić, od svih učesnika popio najviše.

Portparolka beogradske Hitne pomoći Nada Macura rekla je da je organizovanje takvih takmičenja "katastrofa" i da je mogao neko da umre.

"Čovek je mogao da padne u alkoholnu komu. U eri tolikih saobraćajnih nezgoda smisliti takvo takmičenje ravno je katastrofi", dodala je Macura.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Stručnjaci: Takmičenja u ispijanju alkohola su opasna

Izvor: EMportal, 29.Avg.2011

Direktorka Specijalne bolnice za bolesti zavisnosti Jasna Daragan-Saveljić rekla je danas da je kontraproduktivno i neprihvatljivo organizovati takmičenja u ispijanju alkohola.

Nastavak na EMportal...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.