Tajvan na nogama: Ogroman broj kineskih ratnih aviona prešao liniju razdvajanja

Izvor: B92, 17.Sep.2023, 10:59

Tajvan na nogama: Ogroman broj kineskih ratnih aviona prešao liniju razdvajanja

Kina je danas uputila 28 borbenih aviona ka Tajvanu.

Najveći broj njih preleteo je preko središnje linije Tajvanskog moreuza, nezvanične linije razgraničenja između Kine i Tajvana, što su vlasti u Tajpeju osudile.

Ministarstvo odbrane Tajvana potvrdilo je da je 20 kineskih aviona jutros prešlo središnju liniju, prenosi agencija Ansa.

Ministarstvo je potvrdilo da Kina sprovodi ove misije u povećanom broju, kao i da ih Tajpej vidi kao upade u svoj vazdušni >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prostor.

Tajvansko Ministarstvo odbrane je navelo i da je proteklih dana 68 kineskih aviona preletelo središnju liniju Tajvanskog moreuza kao i da je 10 kineskih ratnih brodova prošlo pored tog ostrva.

Neki od tih aviona i brodova uputili su se u područje zapadnog Pacifika "radi izvođenja zajedničkih pomorskih i avio vežbi" uz učešće kineskog nosača aviona Šandong, potvrdilo je tajvansko ministarstvo.

Kina zvanično nije komentarisala eventualne vežbe u zapadnom Pacifiku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Tajvan: 20 kineskih aviona preletelo preko središnje linije Tajvanskog moreuza

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Sep.2023

Kina je danas uputila 28 borbenih aviona ka Tajvanu, a najveći broj njih preleteo je preko središnje linije Tajvanskog moreuza, nezvanične linije razgraničenja između Kine i Tajvana, što su vlasti u Tajpeju osudile.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.