Tajni agent koji se javno nudi

Izvor: RTS, 26.Apr.2009, 21:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tajni agent koji se javno nudi

Jedan tajni agent slovačke obaveštajne službe malo se "zaboravio" i postavio je na Internet svoju sliku u potrazi za devojkom. Sada je na tapetu poslanika iz parlamenta koji zahtevaju hitnu istragu.

Usamljenost i žarka želja da makar preko Interneta nađe sebi devojku naveli su jednog agenta slovačke obaveštajne službe (SIS) da zaboravi na oprez i zakon, pa je objavio svoju sliku na jednom od portala za upoznavanje.

Na njegovu nesreću, profil korisnika "dođi4321" >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << na tom portalu i fotografije mladog muškarca u dobro skrojenom odelu nisu gledale samo potencijalne udavače, već i njegove kolege sa posla i sve odmah prijavile direktoru SIS-a, javljaju slovački mediji.

Agent je, inače, kako navodi dnevnik "SME", šef inspekcije SIS-a, a prema zakonu u javnosti nastupa pod lažnim identitetom i njegovo ime i lik spadaju u poverljive informacije.

"U profilu je njegova fotografija. Svi ga znamo, prolazi pored nas na poslu. To je smešno i neprofesionalno", protestovale su kolege kod direktora SIS-a.

"Dođi4321" je posle tog pisma ubrzano nestao sa portala za zaljubljivanje, ali glas o bruci je već dopro do parlamenta i poslanici traže da se afera istraži.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.