Tajne Monti Pajtona: Kako smo pravili Smisao života i čuvenu scenu povraćanja

Izvor: Blic, 01.Okt.2013, 21:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tajne "Monti Pajtona": Kako smo pravili "Smisao života" i čuvenu scenu povraćanja

Članovi legendarne grupe Monti Pajton Majkl Palin i Teri Džouns su se u nedavnom intervjuu prisetili anegdota sa snimanja nekih od najpoznatijih scena iz kultnog filma "Smisao života", a otkrili su od čega je bila napravljena povraćka u skeču "Monstruozno debela večera" sa gospodinom Kresotom.

Glumac Majkl Palin se prisetio kako je nakon snimanja "Svetog Grala" i "Brajanovog života" grupa Monti Pajton raspolagala većim budžetom, pa su za naredni film "Smisao života" mogli >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da se zabavljaju koliko su to hteli:

- Scena u restoranu sa gospodinom Kresotom je snimana u odmaralištu "Sejmor" u Padingtonu. Sledeće jutro, nakon što smo snimili odvratnu scenu u kojoj debeli gospodin Kresoto eksplodira i hiljade litara povraćke se razliju po zidovima, cela prostorija je savršeno očišćena, a u roku od 12 sati se u njoj održalo venčanje. Pitam se da li je mladi par ikada saznao šta se tu dešavalo samo nekoliko sati ranije - otkrio je Palin.

Svoju poznatu ljubav prema birokratiji su Pajtonovci i u ovom filmu ismevali na poseban način:

VIDEO > Monti Pajton, "Donator jetre":

- Jedan od meni omiljenih skečeva je i dalje "Donator jetre". Dva "doktora" zvone čoveku na vrata i zahteva da uzme njegovu jetru, na šta se čovek naravno pobuni: "Ne, ne, ja nisam mrtav". Ali u formularu piše suprotno i tu ne može ništa da se uradi - priča Majkl Palin.

VIDEO > Džon Kliz drži "Seksualno obrazovanje":

Još jedna od zanimljivih scena je ona u kojoj Džon Kliz deci u školi drži predavanje o seksualnoj edukaciji. Naravno, dok je Džon bio zauzet demonstracijom, u prostoriji nije bilo dece, a montaža se pobrinula za finalnu verziju.

Povraćka gospodina Kresota bila napravljena od kompresovane supe

Glumac i režiser Teri Džouns, takođe član Monti Pjatona, jasno se seća priprema koje su morale biti obavljene za scenu sa gospodinom Kresotom:

- Trebalo mi je oko tri sata da stavim masku i šminku na gospodina Kresota, a Džon Kliz je prosto umirao od smeha dok je pokušavao da snimi repliku o tankoj mentol bomboni koja dovodi do eksplozije. Povraćke je bilo svuda, a zapravo je bila napravljena od kompresovane supe. Imali smo pune kanistere te odvratne smese koju smo bacali pomoću katapulta. Dok smo "Sveti gral" snimali u Škotskoj, a "Brajanov život" u Tunisu, "Smisao života" je sniman na više lokacija pa su prilikom skečeva bili prisutni samo potrebni glumci i osoblje, nije ceo tim bio zajedno sve vreme. Film je na kraju bio zabranjen u Irskoj, ali se vremenom sve to promenilo i sada ga se svi sećaju sa osmehom - zaključuje Teri Džouns.

VIDEO > Monti Pajton, "Gospodn Kresot":

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.