Tajna vremeplova

Izvor: Vesti-online.com, 01.Mar.2016, 13:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tajna vremeplova

Kvantni fizičari su sve bliži tome da dokažu da putovanje kroz vreme nije tema naučno-fantastičnih filmova, već izvesnost. Naučnici u Australiji su dokazali da čestice svetlosti, fotoni, mogu proći kroz crvotočinu i susresti se sa svojim starijim oblikom.

Njihovo istraživanje je zasnovano na zatvorenim vremenolikim krivuljama (CTC), vrtlozima koji se mogu koristiti za putovanje kroz vreme.

Teorija o CTC-u, u stvari, predstavlja paradoks, jer, ako bismo se vratili >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << u prošlost i ukinuli rođenje nekog svog pretka, šta bi se desilo s nama.

Neki naučnici na ovo daju odgovor da se taj paradoks može izbeći na kvantnoj skali jer osnovne čestice materije mogu da egzistiraju na više mesta istovremeno. I ne samo to, one mogu da se menjaju u vremenu.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.