Tajna uspešnog vođenja tima

Izvor: Blic, 16.Nov.2009, 12:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tajna uspešnog vođenja tima

Da bi tim bio uspešan, menadžer mora biti dovoljno mudar kako bi saradnicima jasno preneo zadatke i ono što se od njih očekuje. Takođe je važno da ih na pravilan način usmeri kako da ostvare željene rezultate, odnosno cilj firme.

Uspešan menadžer prati rad celog tima, svakodnevno motiviše i savetuje saradnike kako bi ovi obavili zadatke nabolje što mogu.

Iako kvalitet menadžera u velikoj meri zavisi od njegove ličnosti, veština kvalitetnog rukovođenja >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << može se i izgraditi na pet osnovnih postulata.

Inicijativa

Menadžer odgovara svom timu na pitanje „Kuda idemo?”. S druge strane, menadžer poslodavcu mora da objasni mogućnosti zaposlenih, upozna ga s ciljevima tima i dobrobitima za firmu.

Odnosi

Menadžeri sa zaposlenima moraju da razvijaju odnose uzajamnog poštovanja i obostranog zadovoljstva. Na takvom odnosu zaposleni razvijaju želju za radom i posvećuju se projektovanom cilju firme.

Motivacija

Menadžer ostvaruje ciljeve firme. U uspešnom rezultatu pronalazi motivaciju za dalji rad.

Vizija

Efikasan menadžer ima jasnu viziju firme u kojoj radi. Tako je, na primer, često moguće čuti menadžera kako objašnjava gde vidi firmu za pet godina.

Energija

Za menadžere se kaže se da su rođeni vođe. Često imaju izraženu ličnost, a energija koja ih pokreće pozitivno utiče na sve saradnike.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.