Tajna služba: Imamo dokaze

Izvor: B92, 10.Jan.2024, 00:01

Tajna služba: Imamo dokaze

Južnokorejska tajna služba tvrdi da ima dokaze da palestinski pokret Hamas koristi severnokorejsko oružje.

Nacionalna obaveštajna služba (NIS) objavila je fotografiju severnokorejskog (DNRK) ručnog protivtenkovskog bacača granata F-7 koji koristi Hamas. Oznake na upaljačima oružja su na korejskom.

Već duže vreme kruže izveštaji o mogućem dogovoru između Hamasa i Severne Koreje. Pjongjang je negirao da je severnokorejsko oružje korišćeno u napadu Hamasa >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na južni Izrael 7. oktobra

NIS je u ponedeljak objavio fotografije rastavljenog raketnog bacača, potvrđujući izveštaje američkih medija o mogućim isporukama severnokorejskog oružja Hamasu. Južnokorejski obaveštajci još uvek prikupljaju konkretne dokaze o obimu i vremenu isporuke oružja Severnoj Koreji.

Ne objavljuju dalje detalje kako bi zaštitili uzbunjivače i diplomatske odnose.

Radio Glas Amerike (VOA) izvestio je prošle nedelje da je diplomatskim kanalima dobio fotografije severnokorejskog protivtenkovskog oružja. Rezolucije UN zabranjuju Severnoj Koreji da izvozi oružje.

Kako je prenela VOA, izraelska vojska je od početka rata u Pojasu Gaze zaplenila i oružje Severne Koreje.

Prema američkoj vladi, Pjongjang je nedavno isporučio Rusiji raketne bacače i nekoliko balističkih projektila za trenutni rat Moskve u Ukrajini.

Sve o sukobu u Ukrajini iz minuta u minut možete pratiti ovde.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.