Tajna dugovečnosti najstarijih Britanaca: Posao koji volite i izbegavanje umiranja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Apr.2019, 16:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tajna dugovečnosti najstarijih Britanaca: Posao koji volite i izbegavanje umiranja

Bob Veigton i Alfred Smit imaju 111 godina i najstariji su Britanci. Smit kaže da je tajna njegove dugovečnosti zobena kaša, dok Veigton tvrdi da je tajna izbegavanje umiranja.

Bob i Alfred rođeni su 19. marta 1908. godine. Nije poznato koji od njih se pre rodio, nikada se nisu sreli, no poslednjih godina razmenjuju rođendanske čestitke.

Bob je rođendan proslavio objavljivanjem nove knjige pesama kako bi prikupio sredstva za starije ljude u Altonu. Bivši je učitelj >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i inžinjer i ima dva sina i kćerku, 10 unučadi i 25 praunučadi. U razgovoru za BBC rekao je kako se svet promijenio, ali da su ljudi ostali isti.

"Najčešće me pitaju za tajnu dugovječnosti, ali moj jedini savet je izbegavanje umiranja. Nisam uradio ništa kako bih zaslužio ili dočekao ove godine. Ja sam samo sretnik", rekao je.

Alfred Smit, drugi najstariji Britanac, rekao je da je tajna njegove dugovečnosti konzumiranje zobene kaše.

"Kaša i posao koji volite mnogo će vam pomoći", poručio je.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.