Tajland, 22 žrtve udesa

Izvor: RTS, 24.Okt.2013, 09:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tajland, 22 žrtve udesa

Najmanje 22 osobe su poginule, a 16 povređeno kad se u duboku provaliju survao autobus koji je prevozio vernike iz hrama na severu Tajlanda. U toj zemlji u saobraćajnim udesima godišnje život izgubi 26.000 ljudi.

Autobus koji je prevozio vernike iz hrama na severu Tajlanda survao se u provaliju, a u nesreći su poginule najmanje 22 osobe, dok je 16 povređeno, saopštila je policija.

Među žrtvama udesa najviše je žena, dok je vozač autobusa povređen, prenela >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je agencija AP.

"Vozač je izgubio kontrolu nad autobusom koji je juče sleteo u provaliju duboku 30 metara na putu punom krivina u okrugu Vang Neua u provinciji Lampang", izjavio je policijski pukovnik Somdet Tosaporn.

Somdet je naveo i da će protiv vozača biti podignuta optužnica za izazivanje smrti usled nepažljive vožnje, što je krivično delo za koje je zaprećena zatvorska kazna od 10 godina.

Putnici autobusa su se vraćali iz posete hramu gde su prisustvovali obredu iskazivanja zahvalnosti na kraju posta za budističke vernike.

Prema podacima tajlandskog ministarstva unutrašnjih policija, u toj zemlji svake godine u saobraćajnim udesima život izgubi 26.000 ljudi.

Oblast Lampang u kojoj je došlo do nesreće nalazi se 600 kilometara severno od prestonice Bangkok.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.