Tajfun na Filipinima odneo 81 život

Izvor: B92, 19.Sep.2018, 10:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tajfun na Filipinima odneo 81 život

Manila -- Spasioci su danas nastavili potragu za nestalima u ugroženim područjima Filipina gde je u naletu tajfuna Manghut stradala 81 osoba, saopštile su lokalne vlasti.

Tajfun je Filipine pogodio u subotu.

Prema prethodnom zvaničnom bilansu je bilo 74 mrtvih. Veruje se da ima više desetina nestalih u poplavama i klizištima.

Tajfun je posle Filipina krenuo ka jugu Kine gde su stradale četiri osobe i gde je oko tri miliona stanovnika evakuisano.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Šest žrtava klizišta na Filipinima (VIDEO)

Izvor: Beta, 20.Sep.2018, 07:58

Najmanje šest osoba je poginulo a više desetina se vode kao nestale u klizištu koje je jutros odnelo oko deset kuća u centralnim Filipinima, novi je bilans koji su saopštile lokalne vlasti.Klizišta su izazvana obilnom kišom posle tajfuna Manghut koji je na severu zemlje odneo najmanje 88 života.Spasilačke...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.