Tadić preuzeo odgovornost, braniće se sam

Izvor: RTS, 01.Dec.2009, 12:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić preuzeo odgovornost, braniće se sam

Predsednik Boris Tadić preuzeo odgovornost za učinjeni prekršaj konzumiranja alkohola na sportskom stadionu. Predsednik Srbije rekao da će se braniti sam, bez advokata i da se ne poziva na imunitet.

"Ja zaista nisam znao da je konuzumiranje alkohola, makar u vidu nazdravljanja, zabranjeno i u potpunosti prihvatam odgovornost za učinjeni prekršaj", izjavio je predsednik Boris Tadić pred prekršajnim sudijom Dušanom Potežicom.

Tadić je rekao da se ne poziva na >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << imunitet i da će se u postupku braniti bez advokata.

U drugim sudnicama su istovremeno saslušani i ministarka sporta Snežana Samardžić-Marković i predsednik Skupštine Beograda Aleksandar Antić.

Predsednik Srbije Boris Tadić i još troje republičkih, gradskih i fudbalskih zvaničnika pozvani su na saslušanje pred sudijom za prekršaje zbog ispijanja šampanjca na fudbalskom stadionu.

Policija je 16. oktobra podnela prekršajne prijave protiv predsednika Borisa Tadića, ministarke za sport Snežane Samardžić-Marković, predsednika Skupštine Beograda Aleksandra Antića i predsednika Fudbalskog saveza Srbije Tomislava Karadžića zbog kršenja zakona o sprečavanju nasilja i nedoličnog ponašanja na sportskim priredbama.

Oni su šampanjcem nazdravili zbog plasmana srpske fudbalske reprezentacije na svetsko prvenstvo, posle pobede nad Rumunijom.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.