Tadić predložio, LDP odbio, ZZS i LSV zainteresovani

Izvor: Press, 28.Jan.2014, 20:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić predložio, LDP odbio, ZZS i LSV zainteresovani

Zajedno za Srbiju (ZZS) Dušana Petrovića saopštila je, povodom navoda o mogućem učešću u novoj demokratskoj koaliciji na predstojećim republičkim izborima, da su te političke opcije prirodni saveznici ZZS i da će dati puni doprinos stvaranju koalicije koja će građanima biti garant razvoja i boljeg života.
Iz te stranke su poručili da su se od početka profilisali kao politička opcija koja okuplja sve koji se zalažu za što brži put ka uspostavljanju evropskih vrednosti u >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << Srbiji, razvoj zasnovan na domaćim resursima, solidarnost i prekomponovanje državnog sistema uz uključivanje što većeg broja građana u procese donošenja odluka na lokalnom nivou.
Zamenik predsednika LSV Bojan Kostreš ukazao je da formiranje tog demokratskog fronta zavisi od mnogo uslova ali pre svega od Tadića, koji bi, po njemu, trebalo da objavi da ide u tom pravcu.
Tek nakon toga može da se sedne i o tome razgovara, rekao je Kostreš Tanjugu.
Prema njegovim rečima, postoje kontakti sa Tadićem i LDP, do sada su se vodili razgovori o mogućnosti zajedničke saradnje, ali "uslov svih uslova" je da Tadić i njegovi saradnici donesu takvu odluku. 

Kategorično odbacivanje ideje o zajedničkom frontu stiglo je sedišta LDP.

U pisanoj izjavi medijima, predsednik te stranke Čedomir Jovanović, kaže da LDP nije i neće voditi nikakve razgovore sa počasnim predsednikom DS o, kako je ocenio, nejasnim i unapred gubitničkim koalicionim frontovima"".

Jovanović je poručio da stranka koju vodi ne pristaje na stvaranje konfuzije u kojoj svoju šansu traži samo politika ličnih interesa pojedinaca i grupa koje je vreme pregazilo.

"Nas takva imitacija politike ne zanima, kao što nas nije nikada zanimalo politikantstvo bez sadržaja", poručio je Jovanović.

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.