Tadić napustio DS

Izvor: Press, 30.Jan.2014, 18:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić napustio DS

Tadić je na konferenciji za novinare rekao da je tu odluku doneo zbog razgovora o saradnji DS i Nove stranke Zorana Živkovića.
"Danas sam odlučio da izađem iz članstva u DS i dao ostavku na mesto počasnog predsednika zato što se u politički blok oko DS vraćaju ljudi koji su joj doneli epitet aferaške i korupcionaške stranke ", rekao je Tadić.
Tadić je takođe naglasio da je jedan od najvećih problema sa kojima se suočavao tokom osam godina kao predsednk stranke bio teret >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << afera i pogrešnih privatizacija upravo iz vremena Živkovićeve vlade i dodao da je on nosio to teško breme kao i DS.
On je, međutim, naglasio da nije postojao nijedan opravdan razlog za to, jer se lično, i u privatnom životu i u političkom delovanju, vladao po standardima pristojnog ponašanja.
"Gubili smo snagu za politički proces i poverenje građana upravo zbog tih afera, a iz tih godina poznata je sintagma o žutim lopovima i korupcionaškoj stranci. nisam u tome imao udela, ali sam plaćao ličnu i politčku cenu", naglasio je Tadić.
On je ponovio da danas novo rukovodstvo DS želi u izbore upravo sa tim ljudima, sa onima koji su DS vodili ka izbornom cenzusu, što je sprečeno 2003. godine.
Tadić je rekao da sada bolje razume predsednika demokrata Dragana Ðilasa kada je rekao da mu njegova podrška nije potrebna u ovim predstojećim izborima.
On je objasnio da je odbio članstvo u izbornom štabu stranke jer ne može da preuzme odgovornost za politiku koja se sada vodi, ali da je ponudio sve svoje usluge u predstojećoj kampanji za izbore koje rukovodstvo od pre samo nekoliko nedelja nije bilo u stanju da predvidi.
"Nema razloga da budem u bilo kakvoj političkoj instituciji sa onima koji su nas, dok smo vodili borbu protiv organizovanog kriminala, nazivali šefomima mafije, kriminalcima i Al Kaponeom", rekao je Tadić.
On je više puta podvukao da odluka o napuštanju stranke nije usmerena protiv članova DS, već da je ona upravo zbog njih.
"Srbiji je potrebna nova Demokratska stranka koja će preuzeti rizik za buduće vreme. Opovrgavam sve one koji su govorili da je malo urađeno", rekao je Tadić i naglasio da je Srbija pored ostalog, postala zemlja koja je posvećena i rešavanju problema u svetu, posebno bezbednosnih.
Završavajući obraćanje novinarima, Tadić je rekao da će odluku o tome da li će izaći na parlamentarne izbore 16. marta doneti brzo, i da mu ne zamere što neće odgovarati na pitanja, jer, kako je rekao, nema nijedan drugi odgovor.
"Doviđenja, ljudi, vidimo se u nekom drugom filmu", ponovio je Tadić rečenicu koju je izgovorio u noći kad su saopsteni preliminarni rezultati predsedničkih izbora 2012. godine koje je izgubio u trci sa Tomislavom Nikolićem.

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Tadić napustio DS

Izvor: Politika, 30.Jan.2014

BEOGRAD – Bivši predsednik Srbije i DS Boris Tadić saopštio je da više nije član DS i da je podneo ostavku na mesto počasnog predsednika te stranke...Tadić je na konferenciji za novinare rekao da je tu odluku doneo zbog razgovora o saradnji DS i Nove stranke Zorana Živkovića...„Danas sam...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.