Izvor: B92, 22.Dec.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić krenuo u kampanju

Novi Sad -- Demokratska stranka održala je svoju prvu konvenciju u okviru predsedničke kampanje za Borisa Tadića. Konvencija je održana u Novom Sadu.

Potpredsednik DS-a i predsednik Izvršnog veća Vojvodine Bojan Pajtić pozvao je sve građane da 20. januara izađu na izbore i glasaju za kandidata demokrata. Konvenciji je prisustvovao i premijer Republike Srpske Milorad Dodik koji je poručio da predstavlja većinsku Republiku Srpsku, kako se izrazio, bez radikala.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Pred punom halom novosadskog SPENS-a lider Demokratske stranke poručio je da će Srbija biti evropska zemlja, jer je oduvek i bila evropska zemlja.

Boris Tadić je istakao da je Srbija već rekla „ne" politici rata i ubistava i opredelila se za mirnu budućnost.

Tadić je rekao da je Srbiji potrebna serija pobeda – u pregovorima o budućem statusu Kosova i u evropskim integtracijama, ali i protiv siromaštva i korupcije.

"Potrebno je da pobedimo devedesete godine i odluke koje je neko drugi donosimo u naše ime tih prokletih 90-ih godina, ali je potrebno i da pobedimo sami sebe", rekao je Tadić.

"Nema zemlje u Evropi koja se suočava sa ovim izazovima, nema rukovodstva u Evropi koje se suočava sa ovakvim izazovima, ali mi nećemo da odustanemo, moramo da budemo spremni da donosimo odluke u kojima sagledavamo budućnost svakog čoveka u ovoj zemlji. Nikada nećemo voditi ratove koji će ugrožavati druge narode i druge ljude", kazao je Tadić.

Dinkić: Tadić ubedljivo pobeđuje

Predsednik G17 plus i ministar ekonomije i regionalnog razvoja Mlađan Dinkić izjavio je da je Boris Tadić nesumnjivo najbolji kandidat za ove izbore, da će ubedljivo pobediti, mnogo ubedljivije nego što neki analitičari očekuju i da će Srbija nastaviti s evropskim integracijama i ekonomskim i društvenim reformama.

Dinkić je, u intervjuu "Danasu", rekao i da Srbija nema alternativu i da je jedina prirodna budućnost Srbije je u Evropskoj uniji "jer smo mi u Evropi".

Premijer Republike Srpske Milorad Dodik poručio je da saradnja Republike Srpske i Srbije nikad nije bila bolja nego za vreme mandata Borisa Tadića i da sadašnji predsednik Srbije jedini može pozitivno da utiče na tok pregovora o Kosovu.

Dodik je rekao i da su radikali u Republici Srpskoj u manjini.

"Zato sam ja ovde večeras da kažem svim svojim zemljacima koji dolaze iz Kraijne i RS da im kažem. Kod nas su radikali prošlost. Oni su marginalna politička grupa. Mi smo dekontaminirali naš politički prostor od radikala", kazao je Milorad Dodik.

Konvenciji Demokratske stranke prisustvovali su i predsednik Sandžačke demokratske partije Rasim Ljajić, upravnik pozorišta Atelje 212 Svetozar Cvetković, pevač Đorđe Balašević, a u publici su se videle i zastave stranke G17 plus.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.