Izvor: B92, 09.Apr.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić i Koštunica sutra o vladi?

Beograd -- Blic piše da su sutra očekuje sastanak Borisa Tadića i Vojislava Koštunice.

Kada će biti nastavljena konstitutivna sednica Skupštine Srbije moglo bi biti jasnije posle sastanka lidera Demokratske stranke i Demokratske stranke Srbije. Prema pisanju lista, u međustranačkim razgovorima o formiranju vlade između DS, G17 Plus i koalicije DSS-Nova Srbije ostali su sporni resori odbrane, policije i saobraćaja.

Blic dodaje da, iako su demokratske predložile >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Milenu Milošević kao privremenu predsednicu parlamenta, u slučaju dogovora o formiranju vlade kandidat DS-a za predsednika Skupštine bio bi Dragoljub Mićunović.

Tadić i Koštunica najavili su da će odmah posle uskršnjih praznika intenzivirati razgovore o formiranju nove vlade, ali još nema zvaničnih potvrda da će se njih dvojica sastati već sutra.

"Za sada nema potvrde sastanka", rečeno je agenciji Beta u kabinetu predsednika Srbije. Potvrdu takvog sastanka Beta nije dobila ni u kabinetu premijera Koštunice.

Za sada bez konsultacija

Istovremeno, prema saznanjima agencije Beta, u Skupštini Srbije za sutra nisu zakazane nove konsultacije šefova poslaničkih grupa o nastavku konstitutivne sednice.

Razlog je što predsedavajuća Borka Vučić očekuje da se prethodno postigne dogovor o parlamentarnoj većini za izbor predsednika parlamenta.

Predsedavajuća Skupštine Srbije Borka Vučić najavila je nove konsultacije za posle uskršnjih praznika, ali je njihovo održavanje neizvesno dok se ne postigne dogovor o parlamentarnoj većini koja bi omogućila uspešan nastavak konstitutivne sednice i izbor predsednika parlamenta.

Na prošlonedeljenim konsultacijama u Skupštini Srbije nije postignut dogovor o datumu nastavka konstitutivne sednice ni o izboru predsednika parlamenta.

Dačić: I SPS možda u novoj vladi

Predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić očekuje skoro formiranje nove vlade i naveo da ne treba isključiti mogućnost da se u njoj nađe i SPS.

Dačić je u intervjuu za sajt Skupštinska mreža rekao da očekuje da će do dogovora doći, jer ne veruje da novi izbori odgovaraju strankama koje ne mogu da se dogovore oko vlade.

Dodao je da su, međutim, i danas jednake šanse za nove izbore ili vladu.

"Ako ne dođe do dogovora, uvek postoji ogućnost da se on traži na drugoj strani - između Demokratske stranke Srbije, Srpske radikalne stranke i SPS", ocenio je Dačić i naveo da do sada socijalisti nisu učestovali u razgovorima o novoj vladi.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.