Izvor: B92, 29.Dec.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić: Vlada usporila integracije

Čačak -- Predsednik Srbije i lider DS-a Boris Tadić ocenio je u Čačku da je aktuelna Vlada usporila proces integracije Srbije u EU.

Tadić je, na predizbornom skupu DS-a, ocenio da je Srbija već ove godine morala da ima status zvaničnog kandidata za članstvo u EU i da je "neuspeh" što to nije urađeno.

On je istakao da pregovori o stabilizaciji i pridruživanju sa EU moraju da budu nastavljeni i ocenio da je Srbija jedina zemlja u ovom delu Evrope koja je zaustavljena >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na putu integracija, što je, prema njegovim rečima, "opasno za zemlju".

Tadić je obećao da će Srbija na kraju prve godine mandata buduće vlade, ukoliko na njenom čelu bude DS, dobiti status zvaničnog kandidata za članstvo u EU, a da će na kraju mandata uvesti Srbiju u EU.

Na skupu DS-a predstavljeno je 30 poslaničkih kandidata te stranke, a govorili su i potredsednik DS-a Dragan Šutanovac, poslanički kandidat iz Čačka Kosta Milošević, selektor državne vaterpolo reprezentacije Nenad Manojlović i glumac Tihomir Stanić.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.