Izvor: B92, 20.Okt.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić: Vlada odgovorna zbog Mladića

Beograd -- Predsednik Srbije rekao je da je sadašnja vlada "direktno odgovorna" što Mladić do sada nije uhapšen.

Boris Tadić je u intervjuu agenciji Asošijeted pres rekao da "Mladić mora biti uhapšen i isporučen Hagu, tu nema dileme", rekao je Tadić i dodao: "Mislim da je verovatnije da će taj posao biti urađen posle izbora", kada će, prema njegovim rečima, DS predvoditi novu vladu.

On je podvukao da su demokrate izručile Hagu bivšeg predsednika Jugoslavije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Slobodana Miloševića 2001. godine.

Izbori u Srbiji nisu raspisani, ali se okvirno pominje raspisivanje u decembru, posle referenduma o novom ustavu Srbije.

Tadić je upozorio da se ne donose ishitrene odluke o nezavisnosti Kosova, i naveo da bi nezavisnost destabilizovala Balkan. "Prva posledica je destabilizacija Makedonije i Crne Gore", koje imaju veliki broj pripadnika albanske nacionalne manjine, rekao je Tadić i dodao: "Svako ko misli da bi nezavisnost Kosova okončala (secesionističke) procese... duboko greši".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.