Tadić: Stabilna Srbija uslov stabilnosti regiona

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Feb.2009, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić: Stabilna Srbija uslov stabilnosti regiona

GOČ - Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je danas da je Srbija poslednjih godina postala faktor regionalne stabilnosti i naglasio da bez stabilne i mirne Srbije ne može biti stabilnosti regiona Zapadnog Balkana.

Srbija nije samo sposobna da uspostavi red i mir na svojoj teritoriji, već je i faktor regionalne stabilnosti, rekao je Tadić novinarima na Goču.

Predsednik Srbije je na Goču prisustvovao pokaznoj vežbi snaga MUP-a Srbije pod nazivom "Rasina 2009".
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Dačić: Srbija faktor regionalne stabilnosti

Zamenik predsednika Vlade Srbije i ministar policije Ivica Dačić izjavio je da je današnja vežba "Rasina 2009." pokazala da Srbija ima visoko profesionalne i obučene policijske jedinice i da naša zemlja predstavlja faktor regionalne stabilnosti.

Posle vežbe pripadnika Žandarmerije, Protivterorističke jedinice i Specijalne antiterorističke jeidnice, Dačić je novinarima rekao da uspešno izvedena vežba predstavlja još jedan dokaz da je policija sposobna da se nosi sa svim bezbednosnim rizicima.

Vežbi su, pored Dačića, prisustvovali predsednik Srbije Boris Tadić, premijer Mirko Cvetković, predsednica Skupštine Slavica Đukić-Dejanović, ministar odbrane Dragan Šutanovac, a među predstavnicima diplomatskog kora bili su i američki i ruski ambasadori u Beogradu Kameron Manter i Aleksandar Konuzin.

Novi načelnik

Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je danas da se prave pažljive analize u vezi sa imenovanjem novog načelnika Generalštaba Vojske Srbije i da će on biti postavljen "na vreme".

"Biće izabran tačno na vreme. Pravimo pažljive analize", rekao je Tadić novinarima posle pokazne vežbe pripadnika MUP-a Srbije, koja je izvedena na planini Goč.

Tadić je 30. decembra, u skladu sa svojim ustavnim ovlašćenjima, razrešio dužnosti načelnika Generalštaba VS general-potpukovnika Zdravka Ponoša, koji je prethodno došao u verbalni sukob oko vojnih pitanja sa ministrom odbrane Draganom Šutanovcem.

Vežbi pripadnika Žandarmerije, Protivterorističke jedinice i Specijalne antiterorističke jedinice "Rasina 2009", pored Tadića, prisustvovali su premijer Mirko Cvetković, predsednica Skupštine Slavica Đukić-Dejanović, ministar odbrane Šutanovac, ministar policije Ivica Dačić, a među predstavnicima diplomatskog kora prisutni su i američki i ruski ambasadori u Beogradu, Kameron Manter i Aleksandar Konuzin.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.