Izvor: B92, 24.Dec.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić: Srbiju očekuju teške odluke

Valjevo -- Kandidat DS-a za presednika kaže da Srbiju očekuju teške odluke za koje je potreban jasan plan i jasna vizija razvoja.

U razgovoru s rukovodstvom i radnicima valjevskog "Krušika", Tadić je rekao da nije reč samo o Kosovu i integracijama Srbije u Evropsku uniju, već i o pitanjima standarda i privrednog razvoja s kojima se suočavamo svakog dana.

Boris Tadić je naglasio da smatra da se država brani i snažnom ekonomijom i da zato u narednom periodu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Srbija mora doneti ne samo ključne političke odluke, već i važne ekonomske odluke.

"EU prijatelj Srbije"

Boris Tadić izjavio da neće dozvoliti da se na bilo koji način dovodi u pitanje evropski put Srbije.

"Srbija ne može da postoji na nekom drugom kontinentu nego u Evropi", izjavio je Tadić u Valjevu.

Tadić je naglasio da će Srbija biti prijateljska zemlja sa svim evropskim zemljama.

"To što ponekad nailazimo na nerazumanje od velikog sveta - to nije ništa novo. I naši preci su nailazili na nerazumevanje, pa su rešavali te probleme u svim teškim okolnostima", rekao je Tadić.

On je istakao da će Srbija sa Kosovom ući u EU.

"Gde god je Kosovo tu mora da bude i Srbija", rekao je Tadić.

"U narednim godinama mi moramo da dovršimo infrastrukturu u našoj zemlji. Apsolutno se ne sme dozvoliti da Srbija bude zemlja bez dovršenih autoputeva i bez dovršenog gasovoda. Ne sme se dozvoliti da prirodne potencijale kao skladišta gasa mi ne koristimo, već da nabavljamo energente kada su njihove cene najniže na svetskom tržistu, a da ih koristimo u vreme kada su skupi i iz nasih skladišta gasa", kazao je Tadić.

On je rekao i da Srbija mora da ulaže u proizvodnju električne energije, u telekomunikacije, u internet i nove tehnologije, ali i u infrastrukturu obrazovanja.

"Mi to moramo da uradimo sada. Ja znam da je teško i da će neko reći 'ali kako, imamo male plate’. Mi to moramo da uradimo sada zbog onih koji sada imaju male plate. Biće možda još nekog vremena kada ćemo morati da se suzdržimo, da se pritrpimo, da uštedimo, ali vrlo brzo će doći vreme kada ćemo živeti itekako bolje”, naveo je Tadić.

Boris Tadić je cestitao rukovodstvu "Krusika” na održavanju proizvodnje i potpisivanje novog ugovora o izvozu oružja u Irak u vrednosti od 235 miliona dolara i podsedio da je reč o partneru s kojim Srbija sarađuje duže od 30 godina.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.