Tadić: Razumem Vučića, rekonstrukcija je kao španska serija

Izvor: Kurir, 19.Jul.2013, 13:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić: Razumem Vučića, rekonstrukcija je kao španska serija

Nalazio sam se u sličnoj situaciji tako da u potpunosti razumem prevog potpredsednika vlade, naveo je počasni predsednik DS

BANJALUKA - Počasni predsednik Demokratske stranke i bivši predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je danas u Banjaluci da rekonstrukcija Vlade Srbije deluje kao "španska serija" i da razume prvog potpredsednika vlade Aleksandara Vučića jer se, kaže, i on nalazio u sličnoj situaciji.

Tadić je, tokom privatne posete Banjaluci, >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << razgovarao sa predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom, ocenivši da se odnosi Srpske i Srbije trebaju produbljivati, kao sto je potrebno da se jačaju veze i nacionalne institucije bez kojih nema postojanja srpskog naroda.

"Uvek mi je značajno da se nastavlja saradnja RS i Srbije i nakon jedne, druge, treće vlade. To znači da smo postavili dobre temelje. Važno je graditi nacionalne institucije, a to nije moguće bez saradnje Srpske i Srbije", rekao je Tadi.

Tadić je naglasio da i u Republici Srpskoj i u Srbiji, kao i u regionu, nedostaju investicije, radna mesta, sugerišući sadasnjim vlastima da fokus stave na to pitanje.

O trenutnoj saradnji Banjaluke i Beograda, bivši predsednik Srbije je rekao da lično prijateljskih relacija između zvaničnika RS i Srbije nema kao što je to ranije bio slučaj, ali da ih treba izgrađivati i da se on u to ne bi mešao.

Tadić je najavio i posetu Sarajevu, Mostaru, Crnoj Gori i Sloveniji.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.