Izvor: Blic, 02.Jan.2008, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić: Nećemo vojsku gurati u besmislene ratove

Predsednik Republike Boris Tadić izjavio je danas, tokom obilaska Kopnene zone bezbednosti (KZB) na jugu države, da će u budućnosti Vojska Srbije "uvek biti upotrebljavana u skladu sa domaćim i međunarodnim pravom".

"Nikada više naše vojnike nećemo gurati u besmislene ratove" rekao je Tadić u bazi Mađere kod Preševa, gde mu je komandant Četvrte brigade Kopnene vojske pukovnik Milosav Simović podneo raport o bezbednosnoj situaciji duž administrativne linije sa Kosovom >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i Metohijom.

"Ima mnogo ljudi koji žele da Srbija ponovo srlja u rat, u nova nasilja, što bi nas na kraju dovelo do gubitka Kosova i novih ljudskih žrtava - to ova vlast ova demokratija u Srbiji neće činiti", rekao je Tadić.

Srbija, prema njegovim rečima, ne želi da bude izvor novih nestabilnosti, već naprotiv, želi da doprinese ukupnoj stabilnosti u regionu i Evropi.

Sa predsednikom Srbije vojnike u bazama KZB posetili su i ministar odbrane Dragan Šutanovac, načelnik generalštaba general-potpukovnik Zdravko Ponoš i komandant Kopnene vojske general potpukovnik Mladen Ćirković.

Predsednik Tadić i zvaničnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije danas će posetiti još tri vojna i policijska punkta u KZB.

"Bezbednosna situacija u zoni odgovornosti Četvrte brigade Kopnene vojske je dobra, ali postoji opasnost da je naruše pojedinci i manje grupe", ukazao je pukovnik Simović referišući šefu države.

Četvrta brigada Kopnene vojske sa 11 baza u KZB obezbeđuje 117 kilometara administrativne linije prema južnoj srpskoj pokrajini Kosovo i Metohija koja se od 1999. nalazi pod privremenom upravom civilne misije UN.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.