Izvor: B92, 27.Dec.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić: Naš put je i Kosovo i Evropa

Kragujevac -- Boris Tadić večeras u Kragujevcu rekao "da su za Srbiju pođednako važni i evropska budućnost i očuvanje suvereniteta zemlje".

"Naš put je i Kosovo i Evropa, biramo i evropsku budućnost i očuvanje suvereniteta zemlje", rekao je Tadić na predizbornom skupu DS-a koji je održan u hali "Jezero". On je kazao da se radi o putu na kome se nalazi pet ključnih tačaka, i da su to i ključne tačke politike za koju se on zalaže.

"To su 500.000 novih radnih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << mesta, lečenje dostupno za sve građane, bespoštedna borba protiv korupcije, vrednovanje znanja i nove investicije", naveo je Tadić je pred punom salom sportske hale "Jezero".

On je upozorio da nas na tom putu čekaju i ozbiljne odluke, kako bi Srbija 2008. godine bila zemlja kandidat za članstvo u Evropskoj uniji, a 2010. i postala član EU.

Rekao je da kao predsednik Srbije, mora da obezbedi saveznike za taj veliki posao i naglasio da taj istorijski cilj - "Srbija u Evropi sa Kosovom" - nadilazi lične sudbine pojedinaca.

Dodao je da je to cilj koji nadilazi sve, u ime generacija koje dolaze.

"Politika za koju se ja zalažem, politika je i brige za ljude drugih nacionalnosti", rekao je Tadić u Kragujevcu uz ocenu da Srbija treba da bude sigurna kuća za sve nacije i sve religije.

Prema njegovim rečima, "nema podele na dve Srbije, Srbija mora da se dogovori i mora da se spoji i ono što na prvi pogled izgleda nespojivo".

"Dok sam ja predsednik Srbije, ova zemlja neće ratovati i gurati svoju mladost u ratove neizvesnost i sukobe", naglasio je on .

Kazao je da Srbija ne želi da pobeđuje ratom, već civilizovanim putem, jer je politika koja je Srbiji potrebna politika života, mirenja i razumevanja

Pre govora Borisa Tadića, okupljenima u hali "Jezero" obratili su se novinar Zaharije Trnavčević, vaterpolista Aleksandar Šapić, potpredsednik DS-a Dragan Šutanovac, potpredsednik vlade Božidar Đelić i predsednik G17 plus Mlađan Dinkić.

Govorili su i glumac Zoran Cvijanović, glumica Katarina Radivojević, a Miroslav Ilić je otpevao pesmu "Srbija je naše blago".

Skup u hali "Jezero" počeo je intoniranjem himne "Bože pravde".

Na više mesta u hali bio je vidno istaknut predizborni slogan DS-a "Za jaku i stabilnu Srbiju". Pored zastava Srbije i DS-a na predizbornom skupu te stranke u Kragujevcu viđene su i zastave G17 plus.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.