Tadić: Mnogi će preispitati odluku priznavanja Kosmeta

Izvor: Vesti-online.com, 05.Dec.2009, 15:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić: Mnogi će preispitati odluku priznavanja Kosmeta

Predsednik Srbije i lider Demokratske stranke Boris Tadić izjavio je u subotu da je ubeđen da će posle rasprave i stava Međunarodnog suda pravde (MSP) o legalnosti proglašenja nezavisnosti Kosova i Metohije mnoge zemlje dovesti u pitanje svoje odluke o priznavanju nezavisnosti južne pokrajine.

Tadić je na sednici Glavnog odbora stranke osudio svaki pokušaj "politike dekosovizacije Srbije".

On je ukazao da je pitanje Kosovo i Metohija "bolan i nasleđen problem" >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << i istakao da Srbija insistiranjem na mirnom rešavanju tog pitanja kroz raspravu pred MSP brani osnovne principe međunarodnog prava i nudi taj model rešavanja problema drugim sličnim primerima u svetu.

Tadić je podsetio da je osnovni cilj državne politike nastavak evropskih integracija i očuvanje integriteta zemlje i da je po tom pitanju postignut konsenzus u zemlji.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.