Tadić, Gul i Silajdžić o miru na Balkanu

Izvor: Politika, 24.Apr.2010, 13:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić, Gul i Silajdžić o miru na Balkanu

ISTANBUL – Predsednici Srbije, Turske i Bosne i hercegovine, Boris Tadić, Abdulah Gul i Haris Silajdžić, saglasili su se danas u Istanbulu da regionalna politika ubuduće treba da se zasniva na osiguranju bezbednosti, stalnom političkom dijalogu i očuvanju multietničkih, multikulturalnih i multiverskih osobenosti regiona.

To je istaknuto u zajedničkoj deklaraciji usvojenoj na istanbulskom samitu, koji posmatrači ocenjuju kao istorijski.

Na trilateralnom sastanku istaknut >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << je „hrabar i vizionarski pristup” predsednika Srbije Borisa Tadića i predsedavajućeg Predsedništva BiH Harisa Silajdžića i njihova „odlučnost da se prevaziđu istorijske razlike i izgradi zajednička budućnost „ zasnovana na toleranciji i razumevanju.

Članovi Predsedništva BiH - Silajdžić, Nebojša Radmanović i Željko Komšić - uskoro će posetiti Beograd, navedeno je u Deklaraciji dostavljenoj Tanjugu.

Predsednik Tadić i turski premijer Redžep Tajip Erdogan posetiće Srebrenicu na 15. godišnjicu od zločina.

Tanjug

[objavljeno: 24/04/2010]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.