Tadić: Gašiću, odmah da daš ostavku! Šutanovac: Bato, vidimo se na sudu!

Izvor: Kurir, 09.Feb.2015, 21:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić: Gašiću, odmah da daš ostavku! Šutanovac: Bato, vidimo se na sudu!

I nekadašnji šef države i ministar odbrane burno reagovali na tvrdnje Bratislava Gašića o prisluškivanju. Obojica složni da je aktuelni ministar kršio zakon kada je rekao da je njegov prethodnik špijunirao predsednika Srbije

BEOGRAD - Kumovi Boris Tadić i Dragan Šutanovac oštro su odreagovali na tvrdnje ministra odbrane Bratislava Gašića da je bivši šef resora vojske prisluškivao nekadašnjeg predsednika Srbije i ostale funkcionere DS!

Tako je Šutanovac, >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << koga je Gašić označio kao glavnog špijuna, zapretio da će na sudu morati da dokazuje „svoje neistine“, te da je takvim izjavama „ugrožena nacionalna bezbednost“.

Unakrsne optužbe

- Izuzetno je neodgovorno, neozbiljno i štetno razgovarati o sistemu državne bezbednosti i zaštiti interesa građana Srbije na način na koji to uporno radi ministar odbrane Gašić. Optužbe koje je protiv mene, a posredno i službi bezbednosti izneo su potpuno neistinite i ministar Gašić će morati da ih dokaže na sudu - rekao je Šutanovac za Kurir i dodao:

- Imajući u vidu da optužbe zadiru direktno u nacionalnu bezbednost, kao i u rad službi bezbednosti, očekujem brzu reakciju nadležnih državnih organa, uključujući VBA i BIA, kao i reakciju tadašnjih načelnika i zamenika načelnika tih agencija.

REAGOVANJA / ŠTA KAŽU „PRISLUŠKIVANE“ BIVŠE I SADAŠNJE DEMOKRATE

Oliver Dulić

NE UVLAČIM SE U TO

Neću to da komentarišem. Ne bih da se uvlačim u to.

Snežana Malović

NE ODRIČEM SE PRIJATELJA

Prijatelja se ne odričem, bez obzira na to u kojoj stranci se nalazimo. Ovo mi liči na još jednu od fabrikovanih priča, u kojoj se dnevni problemi rešavaju preko naslovnih strana.

Dušan Petrović

TEŠKE OPTUŽBE

Ministar je teško optužio Šutanovca. Sada je neophodno videti da li za ovakve tvrdnje postoje dokazi. Ovako nešto moguće komentarisati.

Slobodan Milosavljević

NE VERUJEM U TO

Ne verujem u to da je Šutanovac bilo koga prisluškivao, a ne vidim ni zbog čega bi to bila tema.

Saša Janković

A ŠTA ČOVEK DA KAŽE

Ministar Gašić prozvao je i zaštitnika građana Sašu Jankovića:

- Janković misli da je bog i da može da tumači zakone kako hoće. Interesuje ga samo obezbeđenje Aleksandra Vučića. Je l‘ to njegov posao?

Na to je Janković kratko rekao:

- Zar to treba komentarisati? A šta čovek da kaže na to?

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.