Izvor: B92, 27.Dec.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić: Cilj DS članstvo u EU

Beograd -- Predsednik DS-a Boris Tadić izjavio je da je glavni cilj DS-a članstvo u Evropskoj uniji.

On je kazao da veruje da će sledeću Novu godinu Srbija proslaviti kao zvanični kandidat za članstvo u Uniji. Tadić je na izbornoj konvenciji DS-a u Kragujevcu rekao da buduća Vlada Srbije u prva tri meseca mora da se angažuje na nastavku pregovora o pridruživanju Srbije EU i naglasio da je aktuelna vlada odgovorna što su ti pregovori prekinuti i što je Srbija zaustavljena >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na putu prema Evropi.

"Boriću se do poslednjeg trenutka da se ti ciljevi ostvare", rekao je on i naglasio da neće lagati gradjane jer na tom putu neće biti ni malo lako.

Tadić je pozvao gradjane da izadju na izbore i glasaju za DS, ističući "da to nisu obični izbori i da će se 21. januara glasati izmedju prošlosti i budućnosti".

Izborna konvencija održana je u prepunoj sali gradske dvorane "Šumadija", gde su pristalice DS-a nosile stranačke zastave i obeležja i uzvikivali "Pobeda, pobeda" i "Srbija, Srbija".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.