Tačiju i liderima OVK zabranjene posete u Hagu

Izvor: B92, 23.Nov.2020, 22:49

Tačiju i liderima OVK zabranjene posete u Hagu

Hag -- Bivši lideri OVK koji su u pritvoru Specijalnog suda u Hagu, trenutno mogu da kontaktiraju sa članovima svojih porodica samo putem video poziva, piše Reporteri.

Specijalni sud potvrdio je da optužene, koji su u pritvoru u Hagu, niko ne može fizički da poseti.

"Generalno, lične posete pritvorskom objektu trenutno nisu moguće zbog mera povezanih sa kovid-19. Umesto toga, da bi se olakšao redovan kontakt sa porodicom, omogućeni su sastanci putem video veza >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i plaća se razuman broj telefonskih poziva pritvorenicima", rekla je portparolka Specijalnog suda Angela Griep.

Sedam bivših političkih i vojnih vođa OVK optuženi su za niz krivičnih dela, od zastrašivanja svedoka kojima su težili bivši čelnici Organizacije ratnih veterana OVK, do ubistava i okrutnog postupanja sa ljudima, za koje su optuženi bivši lideri OVK Hašim Tači, Kadri Veselji, Jakup Krasnići, Redžep Seljimi i Saljih Mustafa

Pritvorski centar Specijalnog suda nalazi se u zatvorskom kompleksu "Haaglanden" u Hagu. Ovaj zatvor je jedinstven u Holandiji i jedini u kome se pritvorenicima pružaju usluge fizičkog i psihijatrijskog lečenja 24 sata dnevno.

"Haaglanden" se nalazi u Ševeningenu i može da primi oko 200 ljudi.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Hag: Zabranjene posete Tačiju i pripadnicima OVK

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Nov.2020

Bivši politički i vojni lideri OVK koji se nalaze u pritvoru Specijalnog suda u Hagu mogu samo da pričaju sa članovima porodice putem video linka, a niko ne može fizički da ih poseti...Ovu informaciju je danas potvrdio Specijalni sud u Hagu..."Posete pritvorskom objektu trenutno nisu moguće zbog...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.