Izvor: Southeast European Times, 11.Mar.2009, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tači obećava da će Kosovo nastaviti putem integracije u EU

11/03/2009

PRIŠTINA, Kosovo -- Vlada će nastaviti svoj evropski program i napore za harmonizaciju lokalnog zakonodavstva sa zakonodavstvom EU, mada pet od 27 država članica nije priznalo nezavisnost Kosova, saopštio je Ministarski savet za evropsku integraciju na svom prvom sastanku u utorak (10. marta). "Vlada je odredila proces evropske integracije kao strateški i nacionalni prioritet", rekao je premijer Hašim Tači pozivajući ministre da naporno rade bez obzira na to kada će >> Pročitaj celu vest na sajtu Southeast European Times << ili da li će Kosovo postati deo EU.

U međuvremenu u utorak, potpredsednik SAD Džozef Bajden odbacio je mogućnost smanjenja prisustva američkih trupa na Kosovu uprkos sve većoj potrebi u Avganistanu. "Ne mislim da treba da se povučemo ili donesemo odluku o Avganistanu na osnovu napretka ili nenapretka na Kosovu", rekao je Bajden, dodajući da još uvek predstoji posao na Kosovu. Bajden je boravio u Briselu, gde je razgovarao o planovima NATO-a uoči aprilskog samita Alijanse.

U međuvremenu u Prištini, predsednik parlamenta Jakup Krasnići izjavio je u utorak da Kosovo i Srbija neće moći da izgrade kooperativne odnose dok političari u Beogradu nastavljaju da bojkotuju i odbacuju sve vezano za Kosovo. Posle sastanka sa francuskom ambasadorkom na Kosovu Delfine Borione, Krasnići je rekao da su svi napori UNMIK-a da stvori mostove saradnje između Srbije i Kosova bili uzaludni. (Koha Ditore, Ekspres, Lajm, Zeri, Telegrafi, Kosova Sot - 11/03/09; Kohavižn, RTK - 10/03/09)

Nastavak na Southeast European Times...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Southeast European Times. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Southeast European Times. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.