Tači: Sutra o telekomunikacijama

Izvor: B92, 07.Jul.2013, 23:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tači: Sutra o telekomunikacijama

Priština -- Tači kaže da će na sutrašnjem sastanku u Briselu sa Dačićem razgovarati o telekomunikacijama i energetici i dodao da je optimista da će sporazum biti postignut.

Tači je rekao da je sastanak na visokom političkom nivou, uz posredovanje visoke predstavnice EU Ketrin Ešton, bio potreban da bi se donele konačne odluke.

On je kazao da se Priština i Beograd nalaze u fazi intenzivne primene sporazuma, koji je postignut 19. aprila.

"Mi odlazimo (u >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Brisel) sa najboljim mogućim namerama za postizanje novog dogovora koji će ubrzati proces normalizacije odnosa između Kosovo i Srbije. Sada smo u fazi intenzivne primene određenih sporazuma koji su postignuti u saglasnosti sa sporazumom od 19. aprila", rekao je Tači za RTV 21.

Prema njegovim rečima, sve što bude dogovoreno biće "u punoj saglasnosti sa Ustavom i zakonima i interesima Kosova".

Tači je podvukao da Kosovo, ali i Srbija ispunjavaju svoje obaveze kako bi se pripremili za lokalne izbore koji su zakazani za 3. novembar, po prvi put na celoj teritoriji Kosova.

"Na njima će učestvovati sve zajednice, uključujući i srpsku zajednicu na severu Kosova", kazao je on.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Tači: Razgovaraćemo o telekomunikacijama

Izvor: Akter, 07.Jul.2013

Premijer Kosova Hašim Tači kaže da će na sastanku u Briselu sa premijerom Srbije Ivicom Dačićem razgovarati o telekomunikacijama i energetici i dodao da je optimista da će sporazum biti postignut

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.