Izvor: B92, 16.Feb.2000, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Taci: Nasilje iz Mitrovice se moze prosiriti

Kopredsednik Privremenog administrativnog veca Kosova Hasim Taci ocenio je danas da bi se nasilje koje je u nedelju izbilo u Kosovskoj Mitrovici, moglo prosiriti ako civilna misija Ujedinjenih nacija ne potvrdi svoj autoritet u tom gradu. Taci je u izjavi za "Koha jone", dnevniku iz Tirane, rekao da francuski vojnici Kfora moraju preuzeti na sebe deo krivice jer su, kako je rekao, "dopustili Srbima da kontrolisu polovinu grada", prenosi Beta.

Istovremeno gradonacelnik juznog, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Albancima naseljenog dela Kosovske Mitrovice, Bajram Redzepi, izjavio je da je zadovoljan merama koje je Privremeno administrativno vece Kosova usvojilo u cilju resavanja stanja u tom podeljenom gradu. Vece je donelo odluku o povecanju broja policajaca i jacanju pravosudnog sistema u gradu, pokretanju postupka protiv lica koja su pocinila zlocine kao i ocuvanju policijskog casa i zabrane okupljanja. Ocenjujuci da bi grad trebalo da napuste svi, "i Albanci i Srbi", koji do dolaska Kfora nisu ziveli u tom gradu, Redzepi je primetio: "Mi bi sa autohtonim Srbima u Mitrovici verovatno mogli da se dogovorimo o zajednickom zivotu", rekao je Redzepi Beti.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.