Tačerkin blindirani autobus prodat 20.000 evra

Izvor: Kurir, 24.Feb.2013, 11:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tačerkin blindirani autobus prodat 20.000 evra

Blindirani autobus  bivše britanske premijerke Margaret Tačer, poznate kao Čelična Ledi, prodat je za 20.000 evra (17.000 funti) anonimnom kolekcionaru, a početna vrednost vozila bila je 12.000 evra.

Autobus otporan na bombe proizveden je 1980. zbog posete Tačerove Severnoj Irskoj u kojoj je tada besnelo nasilje. Autobus nije bio otporan samo na bombe nego i napade hemijskog, biološkog i nuklearnog napada. Bio je opremljeno generatorom i uređajem za dotok vazduha, a ide >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << samo 17 milja na sat.

Autobus, koji može da primi 35 putnika, najpre je korišćen za putovanja gvozdene Lejdi i njenih ministara, da bi kasnije bio predat vojsci za prevoz vojnika.

Margaret Tačer bila je žrtva atentata 1984. na godišnjem saboru Konzervativne stranke u Brightonu IRA je pokušala atentat na ovu politočarku, a Tačerova je uspela da prođe bez povreda.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.