Tabaković smanjila sebi platu za četvrtinu

Izvor: Vesti-online.com, 07.Sep.2012, 17:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tabaković smanjila sebi platu za četvrtinu

Kao što je obećala, guvernerka Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković (NBS) izjavila je da je sebi za 25 odsto smanjila platu, jer je bila "bezobrazno visoka" i najavila da će razliku pokloniti u humanitarne svrhe.

Smanjila platu za 25 odsto jer je bila "bezobrazno visoka": Razliku će pokloniti u humanitarne svrhe  

"Ta cifra koja bi ostala u kasi ne znači ništa za NBS, ali mnogo znači Fondu 'Milica Rakić' ili nekom drugom", rekla je Tabaković i >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << naglasila da očekuje postizanje aranžmana Srbije i Međunarodnog monetarnog fonda (MMF), koji je, kako je rekla, potreban zbog kreditnog rejtinga države i neophodnog daljeg zaduživanja.

 

Tabaković je poručila da neće odustati od svog predloga za tri viceguvernera, po

Dato obećanje pročitajte OVDE.

cenu njenog ostanka na čelu NBS.

 

"Svako ko se razume u monetarnu politiku, bankarstvo i ko ceni čestitost i struku, nema šta da kaže protiv njih", rekla je Tabaković, napominjući da su kandidati za viceguvernere njen lični izbor, koji niko nije osporavao.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.