Tabaković: Sektor osiguranja zadržaće stabilnost i u krizi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Nov.2020, 11:33

Tabaković: Sektor osiguranja zadržaće stabilnost i u krizi

Guvernerka Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković izjavila je danas na Srpskim danima osiguranja da se taj sektor, kao i sve druge delatnosti, nalazi u nesvakidašnjem periodu zbog krize izazvane pandemijom kovida 19, kao i da je uverena da će osiguranje u Srbiji uprkos tome zadržati svoju poziciju i dalje ojačati.

Srpski dani osiguranja otvoreni su danas u Aranđelovcu, prvi put onlajn i pod simboličnim nazivom "Prijatelji, kako ste", sa centralnom temom koliko je pandemija >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kovida 19 uticala na osiguravajuće kuće i banke ukazujući na značaj osiguranja u vreme krize.

"Osiguranje se kao i sve druge delatnosti nalazi u nesvakidašnjem periodu u kojem treba pronaći načine da se premoste sve poteškoće sa kojima se suočavamo. Verujem da imamo i znanja i volje i da će osiguranje zadržati svoju poziciju u budućnosti, ali i da će ojačati", poručila je Tabaković.

Rekla je da je potreban neposredan dijalog svih učesnika kako bi se pokrenuli procesi aktivnosti na dobrobit osiguranja i privredne delatnosti.

Guvernerka je naglasila da je pandemija nametnula mnogo izazova kako da se nosimo sa ograničenjima zdravstvenih mera i kako organizovati poslovanje i obezbediti nesmetano obavljanje privrednih aktivnosti i sačuvati što veći broj radnih mesta, kao i stabilnost ukupnog finansijskog sistema.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.