Tabaković: Privrednici važniji od stranih investitora (VIDEO)

Izvor: S media, 27.Apr.2012, 15:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tabaković: Privrednici važniji od stranih investitora (VIDEO)

Kandidat za premijera koalicije "Pokrenimo Srbiju" Jorgovanka Tabaković poručila je danas da će ta opcija, ukoliko osvoji vlast, uvesti sivu ekonomiju u regularne tokove i beskompromisno se boriti protiv mita i korupcije na svim nivoima vlasti, ali i da su joj domaći privrednici u odnosu na strane investitore važniji.

Jeremić: Diplomatija privlači investicije

Zukorlic: Napraviću "Ujedinjene srbijanske emirate"

Počelo štampanje glasačkih listića >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << za izbore

"Domaći privrednici su najvažniji i njima treba posvećivati pažnju. Vi ste oni koji su tu svakog dana, vi mesite hleb koji treba da jedemo zajedno, a naša je obaveza da obezbedimo da imate brašno, gde da spremate hleb i gde da ga prodate i ko da ga kupi", poručila je Tabaković na skupu privrednika u Centru "Sava".

Ona je, predstavljajući ekonomski program te koalicije, rekla da je važno da se privreda oslanja na sopstvene snage i da je to novina koju nudi i na koju se oslanja ekonomski model naprednjaka.

Uz napomenu da se ekonomski program koalicije okupljene oko SNS zasniva na razvoju proizvodnog sektora, umesto uslužnog, razvoju javno-privatnog partnerstva i koncesija i podsticaju izvozno orijentisane privrede, Tabaković je rekla da je moguće da država finansira svoje osnovne delatnosti kroz javno-privatno partnerstvo i da umesto zaduživanja vodi politiku štednje.

Tabaković je rekla da SNS ima urađen projekat za reformu javnog sektora, koji bi na taj način postao odgovoran, i koji, između ostalog, obuhvata pitanje departizacije.

SNS, kako je dodala, privodi kraju i novi zakon o računovodstvu, a ta stranka će, kako tvrdi, uvesti i sivu ekonomiju u regularne tokove i beskompromisno se boriti protiv mita i korupcije na svim nivoima vlasti.

"Ne mogu se donositi zakoni koji važe za sve sem za onog ko ih donosi ili za njegove prijatelje", rekla je Tabaković i dodala da je privreda baza na kojoj je sve ostalo nadgradnja - kultura, obrazovanje, zdravstvo...

"Obezbedićemo nezavisni pravni sistem"

Tabaković je navela i da će SNS, ukoliko osvoji vlast, obezbediti potpunu nezavisnost pravnog sistema i omogućiti da se građani i kapital osećaju pravno sigurnim.

"Potrebno je uvesti i progresivno oporezivanje", navela je Tabaković, dodajući da je neophodno vratiti se proizvodnji i realnom sektoru.

Osnovni posao države je, prema njenim rečima, da stvori što veći broj poreskih obveznika koji će državu smatrati svojom, pa neće izbegavati da plaćaju poreze.

Ekonomski program SNS, kako je dodala, nije rezultat "knjiškog" znanja, već stručnjaka koji su uvek radili u privredi.

"Kao što kažemo da je Tomislav Nikolić ujedinitelj, tako vam tvrdimo da je ovaj program program koji treba svakom privredniku u Srbiji", rekla je kandidat za premijera SNS.

(Tanjug, foto: Video capture Infobiro)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.