Tabaković: Kandidati za viceguvernere nisu sporni

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Sep.2012, 10:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tabaković: Kandidati za viceguvernere nisu sporni

BEOGRAD -

Guverner Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković rekla je da kandidati za funkciju viceguvernera nisu sporni i da njihovi kvaliteti nisu razlog otkazivanja sednice Skupštine Srbije na kojoj je trebalo da budu izabrani.

"Viceguverneri su moj izbor i na te predloge nisam imala nikakve primedbe, ni sugestije. Sigurna sam da će svako ko se iole razume u monetarnu politiku i bankarstvo potvrditi nesporne kvalitete predloženih kandidata", kazala je Tabaković za "Politiku".
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Kandidati za viceguvernere su Ana Gligorijević, Diana Dragutinović i Veselin Pješčić. Gligorijevićeva i Dragutinovićeva i sada obavljaju funkcije viceguvernera, a Veselin Pješčić je zaposlen u NBS i bio je direktor sektora za monetarne operacije, prenosi list.

Sednica Skupštine Srbije, sa samo jednom tačkom dnevnog reda "izbor viceguvernera NBS-a" trebalo je da bude održana u četvrtak, ali je u sredu otkazana. U obrazloženju za otkazivanje navedeno je da je "grupa od 122 poslanika, na čiji zahtev je sednica bila zakazana, povukla zahtev za njeno održavanje".

Iz vladajuće koalicije, kako prenosi "Politika", tvrde da je nedovoljna komunikacija razlog zakazivanja i otkazivanja te sednice parlamenta.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.