Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Avg.2023, 14:16

Tabaković: Inflaciju u skladu sa ranijim procenama NBS, do kraja godine oko 8 %

Inflacija u Srbiji se kreće u skladu sa predviđanjima centralne banke i trebalo bi do kraja godine da bude oko osam odsto, izjavila je danas guvernerka Narodne banke Srbije (NBS) Jorgovanka Tabaković. Ona je na sednici Odbora Skupštine Srbije za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava podsetila da je inflacija u prvom tromesečju ove godine dostigla svoj maksimum od oko 16 odsto i da se od tada nalazi na silaznoj putanji.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tabaković: Inflaciju do kraja godine oko 8 odsto

Izvor: Blic, 01.Avg.2023

Inflacija u Srbiji se kreće u skladu sa predviđanjima centralne banke i trebalo bi do kraja godine da bude oko osam odsto, izjavila je danas guvernerka Narodne banke Srbije (NBS) Jorgovanka Tabaković.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.