Izvor: NoviMagazin.rs, 04.Apr.2019, 17:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TV Pink: Država da zaštiti novinare koji su na meti nasilnika Saveza za Srbiju

Televizija Pink pozvala je državu da zaštiti sve novinare u Srbiji koji su, kako je navela, na meti nasilnika.

Uz to, ta televizija je osudila današnje "nasilničko i besprizorno" ponašanje predstavnika Saveza za Srbiju, lidera pokreta Dveri Boška Obradovića "koji je okružen svojim jurišnim odredima, posle svih nasilničkih ispada uz motorne testere i fantomke, uzeo sebi za pravo da vređa i ponižava novinare" ispred Skupštine Beograd.

"Sledbenik Dimitrija Ljotića, >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << Obradović je pretio i vređao, na ivici fizičkog nasilja, novinarku televizije Prva Jovanu Jovančić i novinara naše televizije Bojana Dacovića, tvrdeći da nisu novinari već botovi vlasti. Otkud fašisti Obradoviću pravo da on određuje ko je novinar, a ko ne", navedeno je u saopštenju televizije Pink.

Televizija Pink je navela da "građani Srbije treba da znaju da će, ukoliko se fašističkim nasilnicima ne stane na put, sledeći korak Obradovića i njegove falange biti da sve nas šalju u koncentracione logore".

"Pozivamo državu da zaštiti sve novinare koji su na meti nasilnika, da nam se ne bi ponavljala stradanja Goce Uzelac i Mare Dragović", navedeno je u saopštenju televizije Pink.

Predstavnici Saveza za Srbiju danas su bili pred Gradskom kućom, a predsednik odborničke grupe Nikola Jovanović podneo je zahtev za sastanak sa gradonačelnikom Beograda Zoranom Radojičićem. Pred predstavnike opozicije ispred zgrade izašle su žene članice Gradskog veća, kao i učesnice Saveta za rodnu ravnopravnost.

Prema izveštajima TV Prve, novinarka te televizije Jovana Jovančić koja je danas izveštavala sa protesta Saveza za Srbiju bila je izložena uvredama da je "nova Barbara", "bot SNS" i slično.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.