TV Hepi žuti karton zbog prozivke sudije

Izvor: Mondo, 12.Okt.2015, 16:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TV Hepi "žuti karton" zbog prozivke sudije

Savet Regulatornog tela za elektronske medija (REM) izrekao je danas meru upozorenja Televiziji Hepi zbog kršenja Zakona o elektronskim medijima i Pravilnika o zaštiti ljudskih prava u oblasti pružanja medijskih usluga.

Foto: screenshot

Kako je saopštilo Nezavisno udruženje novinara Srbije, koje je prijavilo slučaj REM-u, na sednici Saveta REM zaključeno je da je televizija Hepi pozivanjem gledalaca da dostave saznanja o "kriminalnim radnjama sudije privrednog >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << suda u Pančevu i njenog supruga" povredila dostojanstvo ličnosti i učestalim ponavljanje poziva započela vođenje kampanje, piše u saopštenju.

NUNS prenosi saopštenje Saveta REM u kojem se navodi da je TV Hepi u obavezi da po dobijanju odluke Saveta REM upozorenje objavi, a očekuje se i da ovaj pružalac medijske usluge uputi izvinjenje sudiji privrednog suda u Pančevu i njenom suprugu.

Prijavu protiv TV Hepi podneo je NUNS zbog kršenja Zakona o elektronskim medijima i povrede Pravilnika o zaštiti ljudskih prava u oblasti pružanja medijskih usluga, navodi se u saopštenju.

Današnjoj sednici Saveta REM prisustvovao je predstavnik TV Hepi Milomir Marić, kao i Svetozar Raković iz Nezavisnog udruženje novinara Srbije, naveo je NUNS.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.