Izvor: Blic, 19.Nov.2016, 15:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TUŽNA MILICA Upoznajte junakinju prve jugoslovenske reklame iz 1926. godine

Tužna Milica je glavna junakinja prve jugoslovenske reklame snimljene 1926. godine za pastu za zube "Kaladont" i predstavlja romantičan povratak u neka davna vremena.

Reklama koju je režirao Josip Novak, inače autor prvog srpskog naručenog filma koji se bavi životima rudara rudnika Jerma "Rudareva sreća", više je kratki film o dve Beograđanke, Nataliji, zavodnici i koketi, i povučenoj Milici, a naručen je od strane fabrike "Saponia" iz Osjeka.

Milicu je igrala >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Ljubica Buba Veljković (poznata i pod umetničkim imenom Anita Mir), a Nataliju Nevenka Urbanova, tada poznata glumica beogradskog pozorišta. Reklama je nastala u produkciji Pobeda filma i prikazivala se u bioskopima.

Reklama poznata pod radnim naslovom "Sve radi osmeha" bila je glavno iznenađenje i oduševila je posetioce manifestacije Noć reklamoždera.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.