TUŽIOCI ŽESTOKO UDARILI NA TRAMPA! Bivšem predsedniku preti OZBILJNA mera suda: Ima dugu istoriju ovakvog ponašanja

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Feb.2024, 23:08

TUŽIOCI ŽESTOKO UDARILI NA TRAMPA! Bivšem predsedniku preti OZBILJNA mera suda: "Ima dugu istoriju ovakvog ponašanja"

Novi skandal bivšeg šefa Bele kuće

 Tužioci na Menhetnu su danas zatražili od sudije koji nadgleda krivični postupak protiv bivšeg predsednika SAD Donalda Trampa da mu zabrani da napada svedoke ili otkriva identitet porotnika.

U zahtevima, koje je podnela kancelarija okružnog tužioca Menhetna, navodi se Trampova "duga istorija napada na svedoke, istražitelje, tužioce, sudije i druge koji su uključeni u pravne postupke protiv njega", preneo je >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << "Njujork tajms".

Kancelarija se pomno pridržavala uslova slične naredbe koju je potvrdio savezni žalbeni sud u Vašingtonu u još jednom od krivičnih predmeta protiv Trampa.

Naredba u slučaju u Menhetnu, ako ga sudija odobri, zabranila bi Trampu da "daje ili upućuje druge da daju" izjave o svedocima u vezi sa njihovom ulogom u slučaju.

Okružni tužilac, Alvin L. Breg, takođe, je zatražio da se Trampu zabrani da komentariše tužioce o slučaju, osim samog Brega, kao i članove sudskog osoblja.

Breg želi da sudija Huan M. Merčan, zaštiti i porotnike.

Tužioci su tražili da se Trampu zabrani da javno otkrije njihov identitet.

Iako je Trampu i njegovom pravnom timu dozvoljeno da znaju imena porotnika, Breg je tražio da se njihove adrese čuvaju u tajnosti od bivšeg predsednika.    

Ako sudija Merčan odobri ograničenja, on bi bio tek poslednji sudija koji bi bivšem predsedniku nametnuo zabranu da napada svedoke.

Izvor: Tanjug

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.