TUŽILAŠTVO: VIŠE KAZNE ZA DRAŠKOVIĆA I GOLUBOVIĆA

Izvor: Kurir, 04.Mar.2011, 18:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TUŽILAŠTVO: VIŠE KAZNE ZA DRAŠKOVIĆA I GOLUBOVIĆA

BEOGRAD- Apelaciono tužilaštvo u Beogradu predložilo je sudu da izrekne strožu kaznu Andriji Draškoviću i njegovom kumu Aleksandru Goluboviću Batanku koji su osuđeni na 10 odnosno devet godina zatvora zbog ubistva pripadnika "surčinskog klana" Zvonka Plećića Pleće 2000. godine.

Na sednici Apelacionog suda na koju je Drašković doveden iz pritvora, tužilaštvo je u žalbi na četvrtu prvostepenu presudu Višeg suda u Beogradu, tražilo preinačenje kazne jer smatra da je sud >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << pravilno utvrdio činjenično stanje, ali da je neke okolnosti ocenio preblago.

Draškovićevi i Golubovićevi branioci zatražili su da im se izreknu oslobađajuće presude ili da im se kazne preinače, pa čak i da im se ponovo sudi, iako im je 22. septembra 2010. osporavanom presudom završeno četvrto prvostepeno suđenje.

Obraćajući se sudskom veću, Drašković je ponovio da se ne oseća krivim, da je spreman ako treba da ide i na poligraf.

- Voleo bih da znam koji je moj motiv bio da ubijem Plećića koga nisam ni poznavao, rekao je Drašković.

Golubović, koji se brani sa slobode, kratko je ponovio da je Plećić ubijen u samoodbrani.

- Žao mi je, ali nisam imao drugo rešenje, rekao je Golubović.

Sud će nakon razmatranja žalbi tužilaštva i odbrane, na nejavnom delu sednice odlučiti da li će presudu Višeg suda u Beogradu od 22. septembra prošle godine potvrditi, preinačiti ili je ukinuti.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.